WhatsApp: het is mogelijk om je account te hacken als je slaapt. Zo zorg je ervoor dat dit niet gebeurt!

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld blijven online beveiligingsbedreigingen groeien. Een domein dat trekt bijzondere aandacht is die van berichten-apps, die een integraal onderdeel van ons dagelijks leven zijn geworden. Laatst, er is een nieuwe dreiging gesignaleerd voor gebruikers van een van deze populaire apps, WhatsAppen. Volgens Zuk Avraham, een cybersecurity-onderzoeker en specialist in mobiele systemenzou het mogelijk zijn om een ​​WhatsApp-account te hacken terwijl de gebruiker slaapt.

Een alarmerende nieuwe hacktechniek

De methode is gebaseerd op a voicemail aanval. Veel smartphonegebruikers hebben de neiging om hun apparaat uit te schakelen of de vliegtuigmodus in te schakelen voordat ze gaan slapen. Hierdoor worden telefoongesprekken afgebroken, die vervolgens worden doorgestuurd naar voicemail.

WhatsApp: het zou mogelijk zijn om je account te hacken als je slaapt
WhatsApp: het zou mogelijk zijn om je account te hacken als je slaapt

Een hacker kan dan het telefoonnummer van de gebruiker bellen, die normaal gesproken een verificatie-sms stuurt. Echter, omdat de telefoon offline is, dit bericht blijft in behandeling. De hacker kan dan opnieuw proberen in te loggen met de belverificatie van WhatsApp.

De automatische service van WhatsApp belt het nummer van de gebruiker en laat een bericht achter met een verificatiecode op het antwoordapparaat. De hacker kan vervolgens toegang krijgen tot dit bericht via berichten op afstand. Opgemerkt moet worden dat de meeste telefoonoperatoren een dienst aanbieden waarmee deze berichten op afstand kunnen worden geraadpleegd.

hackers profiteren van uw slaap om WhatsApp-accounts te hacken
hackers profiteren van uw slaap om WhatsApp-accounts te hacken

De piraat heeft alleen het telefoonnummer en een geheime code nodig om toegang te krijgen tot e-mail. Deze code is vaak een viercijferig nummer, soms standaard samengesteld uit de laatste vier cijfers van het telefoonnummer.

Hoe jezelf te beschermen?

Zodra het account is gehackt, het herstelproces kan enkele dagen duren. Gedurende deze tijd kan de hacker proberen de contacten van de gebruiker op te lichten of malware te verspreiden via WhatsApp-gesprekken. Om u te beschermen tegen dit soort aanvallen, Zuk Avraham raadt aan de voicemailcode te wijzigen en aanvullende authenticatie in WhatsApp in te stellen, vooral per e-mail.

Hoe u uw WhatsApp-account niet kunt laten hacken als u slaapt
Hoe u uw WhatsApp-account niet kunt laten hacken als u slaapt

Wat te onthouden over deze nieuwe vorm van piraterij

Deze nieuwe hacktechniek benadrukt het belang van waakzaamheid op het gebied van online beveiliging. WhatsApp-gebruikers moeten zich bewust zijn van de potentiële risico’s en de nodige stappen ondernemen om hun rekeningen te beveiligen. Dit omvat het regelmatig wijzigen van voicemailcodes en het inschakelen van aanvullende authenticatie. Uiteindelijk vereist online veiligheid constante aandacht en bewustzijn van nieuwe bedreigingen wat kan voorkomen. Het is altijd het beste om voorbereid te zijn en de nodige maatregelen te nemen om uzelf te beschermen.

Lees ook:  Hoe etherische oliën gebruiken voor een zeer effectieve reiniging van de vloer?
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Nieuws » WhatsApp: het is mogelijk om je account te hacken als je slaapt. Zo zorg je ervoor dat dit niet gebeurt!