WhatsApp: deze langverwachte nieuwe functie maakt je gesprekken nog levendiger!

De beroemde instant messaging-service WhatsAppen is een optie aan het testen die het automatisch lezen van Geanimeerde GIF’s bij discussies. Deze update kan het gebruik van de applicatie nog dynamischer en aantrekkelijker maken voor de gebruikers.

Een bètaversie voor Android onthult de nieuwigheid

De ontdekking van deze nieuwe functionaliteit werd gedaan dankzij de release van een beta versie bedoeld voor gebruikers androïde. Degenen die de mogelijkheid hadden om het te downloaden en op hun smartphone te installeren, konden deze wijziging binnen de WhatsApp-interface ontdekken.

nieuwe whatsapp-functie automatisch gif afspelen
nieuwe whatsapp-functie automatisch gif afspelen

Hoe werkt automatisch afspelen van geanimeerde GIF’s?

Met deze optie kan de Geanimeerde GIF’s verzonden of ontvangen in een gesprek worden automatisch gelezen wanneer de gebruiker over het scherm scrolt. Voorheen moest u op elk frame klikken om het afspelen van de animatie te starten. Vanaf nu hoeven gebruikers deze actie niet langer handmatig uit te voeren en kunnen ze ononderbroken van deze inhoud genieten.

Een betere gebruikerservaring dankzij geanimeerde GIF’s

DE Geanimeerde GIF’s zijn erg populair in uitwisselingen tussen gebruikers van instant messaging. Ze maken het mogelijk om emoties, reacties of simpelweg een situatie op een speelse en originele manier uit te drukken. Door ze beter leesbaar te maken, wil WhatsApp de gebruikerservaring binnen zijn applicatie verbeteren.

Zullen andere platforms profiteren van deze functie?

Voorlopig alleen de beta versie voor smartphones androïde biedt deze optie voor het automatisch afspelen van geanimeerde GIF’s. We kunnen echter verwachten dat WhatsApp deze nieuwe functie zal implementeren op andere mobiele besturingssystemen (iOS, Windows Phone) wanneer deze volledig is afgerond en gevalideerd door testers. We zullen echter nog wat langer moeten wachten om de exacte datum van deze update te kennen.

nieuw op whatsapp
nieuw op whatsapp

Andere recente WhatsApp-ontwikkelingen

Het automatisch afspelen van geanimeerde GIF’s is niet de eerste nieuwigheid die WhatsApp de afgelopen maanden heeft geïntroduceerd. De applicatie blijft zijn functionaliteiten verbeteren en verrijken om zijn gebruikers steeds meer mogelijkheden te bieden. Hier zijn enkele voorbeelden van recente ontwikkelingen:

  • donkere modus : om de visuele gezondheid en de batterij van de smartphone te behouden, heeft WhatsApp een donkere modus geïmplementeerd die de kleuren van de interface aanpast om ze minder agressief voor de ogen te maken.
  • Groepsvideogesprekken : tijdens de gezondheidscrisis maakte de applicatie het mogelijk om videogesprekken te voeren met maximaal acht deelnemers tegelijk om de band tussen familieleden te behouden.
  • Kortstondige berichten : Om de privacy van gesprekken te vergroten, heeft WhatsApp de mogelijkheid geïntroduceerd om berichten te sturen die zichzelf na zeven dagen automatisch verwijderen.

Steeds creatievere en innovatievere concurrenten

WhatsApp is een van de leiders op de instant messaging-markt, met meer dan 2 miljard actieve gebruikers in de wereld. Zijn concurrenten zoals Telegram of Signal aarzelen echter niet om regelmatig te innoveren om een ​​steeds veeleisender publiek aan te trekken op het gebied van functies en prestaties.

automatische gif-lezing op WhatsApp
automatische gif-lezing op WhatsApp

Wat zijn de belangrijkste verschillen met andere apps?

Elk van de instant messengers op de markt biedt opties die specifiek zijn voor hun interfaces:

  1. Telegram vertrouwt op de snelheid en veiligheid van uitwisselingen, met in het bijzonder de mogelijkheid om “geheime chats” te creëren waarvan de berichten na het lezen zichzelf vernietigen.
  2. Signaal wordt vaak beschouwd als de veiligste applicatie, dankzij het open-source coderingsprotocol en het beleid om geen gebruikersgegevens op te slaan.
  3. Viber onderscheidt zich door de kwaliteit van zijn spraak- en videogesprekken en de mogelijkheid om discussiegroepen te creëren voor maximaal 250 deelnemers.

Het lijkt dus essentieel voor WhatsApp om nieuwe functies te blijven ontwikkelen om zich te onderscheiden en zijn dominante positie op de markt te behouden. Het automatisch afspelen van geanimeerde GIF’s zou daarom een ​​bijkomend voordeel kunnen zijn voor de applicatie ten opzichte van zijn concurrenten.

Lees ook:  Maak met deze tips je eigen effectieve, ecologische en zuinige afwasmiddel
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Nieuws » WhatsApp: deze langverwachte nieuwe functie maakt je gesprekken nog levendiger!