WhatsApp: de geheime truc om de locatie van een contact te achterhalen zonder dat ze het weten

WhatsApp, de populaire instant messaging-app, blijft evolueren en biedt zijn gebruikers nieuwe functies. Een van de nieuwste zou toestaan de positie van een contactpersoon kennen zonder dat deze op de hoogte wordt gebracht. Deze truc roept toch enkele vragen op over het respect voor de privacy van gebruikers.

Hoe werkt deze truc?

Het is nu mogelijk om de positie van een contactpersoon op WhatsApp te kennen zonder dat deze dit weet, dankzij een eenvoudige en snelle methode. Volg hiervoor deze stappen:

zoek een persoon met WhatsApp
zoek een persoon met WhatsApp
  • Open een gesprek met het contact waarvan u de locatie wilt weten;
  • Druk op het pictogram “bijlage” onderaan het scherm;
  • Kies de optie “Locatie”;
  • Stuur eigen locatie.

Zodra de locatie is verzonden, zie je een kaart verschijnen met de afstand tussen de twee gesprekspartners. Deze informatie maakt het dus mogelijk om ongeveer de positie van de contactpersoon af te leiden zonder hun locatie expliciet te hoeven delen..

De grenzen van deze techniek

Het is echter belangrijk op te merken dat deze truc zijn grenzen heeft. Het maakt het inderdaad niet mogelijk om de positie van het contact precies te kennen, maar alleen om de afstand tussen de twee gesprekspartners in te schatten. Deze methode werkt ook alleen als de twee mensen relatief dicht bij elkaar staan.

weet de locatie van een contactpersoon zonder dat hij het weet met WhatsApp
weet de locatie van een contactpersoon zonder dat hij het weet met WhatsApp

Priveproblemen

Hoewel deze tip in bepaalde situaties handig lijkt, roept hij toch vragen op over de privacy van gebruikers. In werkelijkheid, de mogelijkheid om de locatie van een contactpersoon te kennen zonder hun toestemming kan worden opgevat als een inbreuk op hun privésfeer.

Het wettelijk en ethisch kader

Vanuit juridisch oogpunt is het belangrijk om te onthouden dat de geolocatie van een persoon zonder diens toestemming een inbreuk vormt op diens privacy. Daarom kan het gebruik van deze truc in sommige landen als illegaal worden beschouwd.

Vanuit ethisch oogpunt is het ook nodig om na te denken over de gevolgen die het gebruik van deze techniek kan hebben op de relaties tussen gebruikers. Aangezien vertrouwen een essentieel element is in elke relatie, is het belangrijk om jezelf af te vragen of het gebruik van deze truc echt gerechtvaardigd is.

zoek een persoon met hun smartphone
zoek een persoon met hun smartphone

WhatsApp en zijn nieuwe functies

Deze truc draagt ​​bij aan de lijst met vele functies die WhatsApp de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd. Onder deze kunnen we met name noemen:

  • De mogelijkheid om hetzelfde account op maximaal vier smartphones te koppelen, zoals onlangs aangekondigd door Mark Zuckerberg, de baas van Meta;
  • Bepalen wie de online status van een gebruiker kan zien;
  • De “View Once”-functie, waarmee u screenshots van kortstondige berichten kunt blokkeren.

Deze nieuwe functies tonen de bereidheid van WhatsApp om zich aan te passen aan de behoeften en eisen van zijn gebruikers. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat sommige van deze nieuwe functies privacy- en ethische implicaties kunnen hebben.

De WhatsApp-truc om de locatie van een contactpersoon te weten zonder dat deze het weet, kan in bepaalde situaties nuttig zijn, maar roept ook legitieme vragen op over de bescherming van de privacy van gebruikers. Als gebruiker is het noodzakelijk om waakzaam te blijven met betrekking tot de functionaliteiten die worden aangeboden door instant messaging-applicaties en om altijd rekening te houden met de mogelijke gevolgen van het gebruik ervan voor onze relaties met anderen.

Lees ook:  Hoe ontgrendel je je telefoon als je de pincode bent vergeten?
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Nieuws » WhatsApp: de geheime truc om de locatie van een contact te achterhalen zonder dat ze het weten