Totale zonsverduistering van 20 april 2023 en Mercurius retrograde: grote omwentelingen in zicht voor de 12 tekens van de dierenriem!

I’totale zonsverduistering van 20 april 2023 is een belangrijke astrale gebeurtenis die gevolgen zal hebben voor ons dagelijks leven, vooral op astrologisch gebied. Deze zonsverduistering valt samen met de periode van kwik retrograde, een planeet geassocieerd met communicatie en handel. DE Sterrenbeelden zullen in deze periode dan ook voor grote verrassingen en omwentelingen komen te staan.

Wat moeten we weten over de totale zonsverduistering van 20 april 2023?

Een totale zonsverduistering vindt plaats wanneer de maan tussen de aarde en de zon passeert, waarbij het zonlicht geheel of gedeeltelijk wordt verduisterd. Op 20 april 2023 een totale zonsverduistering zal zichtbaar zijn vanuit delen van Australië, Azië en Oceanië. Deze zeldzame gebeurtenis veroorzaakt vaak veranderingen en verstoringen in ons leven, vooral wanneer het gepaard gaat met andere astrale verschijnselen, zoals hier het geval is met de retrograde van Mercurius.

welke impact zal de zonsverduistering van 20 april 2023 hebben op de tekens van de dierenriem
welke impact zal de zonsverduistering van 20 april 2023 hebben op de tekens van de dierenriem?

Mercurius Retrograde: een tijd van misverstanden en vertragingen

Mercurius retrograde is een periode waarin de planeet Mercurius lijkt te vertragen en omkeert langs de hemel. Hoewel het slechts een optische illusie is, is deze periode vaak synoniem met moeilijkheden in communicatie en uitwisselingen. Vertragingen, misverstanden en het onverwachte zijn schering en inslag tijdens de retrograde van Mercurius, die drie tot vier keer per jaar plaatsvindt.

Sterrenbeelden die het meest worden beïnvloed door Mercurius retrograde

Sommige mensen zijn mogelijk gevoeliger voor de effecten van Mercurius retrograde, vooral de sterrenbeelden die door deze planeet worden beheerst: Tweelingen en Maagd. Alle tekens van de dierenriem moeten echter waakzaam blijven en voorzorgsmaatregelen nemen om de ongemakken die gepaard gaan met deze moeilijke periode te voorkomen.

totale zonsverduistering
totale zonsverduistering

De gecombineerde invloed van de totale zonsverduistering en Mercurius retrograde op de astrologische tekens

De energie van de totale zonsverduistering, gecombineerd met de retrograde van Mercurius, zal waarschijnlijk de oorzaak zijn veel verrassingen en omwentelingen in het leven van de 12 tekens van de dierenriem. Hier is een niet-uitputtende lijst van de belangrijkste effecten die deze astrale verschijnselen op elk teken kunnen hebben:

 1. Ram : Deze periode kan u ertoe aanzetten uw prioriteiten te herzien en bepaalde haastig genomen beslissingen in twijfel te trekken.
 2. Stier : De totale zonsverduistering en Mercurius retrograde kunnen uw liefdesleven verstoren en u dwingen om met delicate situaties om te gaan.
 3. Tweeling: Deze astrale gebeurtenissen kunnen spanningen veroorzaken in uw vriendschappelijke of familierelaties, voornamelijk als gevolg van misverstanden of onuitgesproken zaken.
 4. Kanker : Uw werk en uw dagelijkse organisatie kunnen in deze periode op zijn kop komen te staan. Wees geduldig en laat je niet overweldigen door emoties.
 5. Leeuw : Deze astrale conjunctie kan enkele ontevredenheid of frustraties benadrukken die je al een tijdje voelt. Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen en een aantal positieve veranderingen in je leven aan te brengen.
 6. Maagd : De gecombineerde effecten van de totale zonsverduistering en Mercurius retrograde kunnen moeilijkheden veroorzaken bij de communicatie met de mensen om u heen, vooral binnen uw paar of uw gezin.
 7. Evenwicht : Tijdens deze periode kan het zijn dat u bepaalde projecten of ambities die niet langer overeenkomen met uw huidige ambities, moet herzien. Wees niet bang voor verandering en volg je intuïtie.
 8. Schorpioen: De verstoringen veroorzaakt door deze astrale verschijnselen kunnen uw financiële stabiliteit aantasten. Wees voorzichtig en vermijd impulsuitgaven.
 9. Boogschutter: De totale zonsverduistering en Mercurius retrograde kunnen je emotioneler en gevoeliger maken dan normaal. Neem de tijd om je weer op jezelf te concentreren en voor je behoeften te zorgen.
 10. Steenbok: Deze astrale gebeurtenissen kunnen je aan het twijfelen brengen over bepaalde overtuigingen of zekerheden die al lang ingebakken zitten. Sta open voor nieuwe ideeën en perspectieven.
 11. Waterman: Deze periode kan je aanmoedigen om opnieuw contact te maken met oude kennissen of vriendschappen uit het verleden nieuw leven in te blazen. Maak van de gelegenheid gebruik om de balans op te maken van wat voor u belangrijk is in uw relaties.
 12. Vis: De totale zonsverduistering en Mercurius retrograde kunnen onverwachte en destabiliserende situaties in uw professionele leven veroorzaken. Blijf vertrouwen in uw vaardigheden en pas u aan gevaren aan.

Tips om deze roerige tijd door te komen

Om de negatieve effecten van de totale zonsverduistering en Mercurius retrograde te minimaliseren, volgen hier enkele handige tips:

impact van de totale zonsverduistering op de tekens van de dierenriem
de impact van de totale zonsverduistering
 • Wees geduldig : Vertragingen en onvoorziene gebeurtenissen komen vaak voor tijdens de retrograde van Mercurius. Laat je niet overweldigen door frustratie en weet de zaken filosofisch op te vatten.
 • Communiceer duidelijk : Voorkom misverstanden door nauwkeurig en beknopt te zijn in uw uitwisselingen. Aarzel niet om indien nodig om verduidelijking te vragen.
 • Blijf flexibel : Plannen kunnen in deze periode snel veranderen. Pas je aan nieuwe situaties aan en wees bereid om indien nodig de koers van je projecten te wijzigen.
 • Doe een stap terug : De energie van de totale zonsverduistering kan emotionele ontreddering veroorzaken. Geef jezelf de tijd om na te denken over de veranderingen die plaatsvinden in je leven en deze te analyseren.

Kortom, de totale zonsverduistering van 20 april 2023 en de retrograde van Mercurius zullen voor alle tekens van de dierenriem verrassingen en omwentelingen met zich meebrengen. Het is essentieel om je bewust te zijn van deze astrale invloeden en de nodige maatregelen te nemen om deze periode met sereniteit en veerkracht door te komen.

Lees ook:  3 sterrenbeelden kunnen medio juni 2023 financieel succes hebben
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Astrologie » Totale zonsverduistering van 20 april 2023 en Mercurius retrograde: grote omwentelingen in zicht voor de 12 tekens van de dierenriem!