Nare luchtjes in de schoenen? Deze natuurlijke trucs maken het gemakkelijk om ze te elimineren

Schoenen zijn essentiële accessoires voor ons dagelijks leven, maar ze kunnen soms onaangename geuren afgeven. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige en effectieve tips om deze nare luchtjes te verwijderen en je schoenen fris en aangenaam te houden om te dragen. In dit artikel leert u enkele van deze methoden kennen.

Gebruik natuurlijke producten om geurtjes te neutraliseren

Het is mogelijk om nare geurtjes te verminderen door natuurlijke producten te gebruiken die je misschien al in huis hebt. Hier zijn enkele voorbeelden :

slechte geuren uit schoenen verwijderen
slechte geuren uit schoenen verwijderen
 1. Natriumcarbonaat : Dit product is zeer effectief in het absorberen van geuren. Je kunt wat zuiveringszout in je schoenen strooien en het een nacht laten inwerken. Verwijder de volgende ochtend de baking soda door je schoenen uit te schudden of te stofzuigen.
 2. Citrus: sinaasappel-, citroen- of grapefruitschillen kunnen ook helpen om geuren te neutraliseren. Plaats gewoon een paar stukjes schil in je schoenen en laat het enkele uren intrekken. Vergeet niet om de schillen te verwijderen voordat u uw schoenen aantrekt.
 3. Witte azijn : een mengsel van witte azijn en water kan ook worden gebruikt om geuren te verwijderen. Spuit eenvoudig de binnenkant van je schoenen met dit mengsel en laat aan de lucht drogen.
 4. Essentiële oliën : sommige essentiële oliën, zoals lavendel of theeboom, hebben geurverdrijvende eigenschappen. Je kunt een paar druppels van deze oliën toevoegen aan een watje of een stuk stof en deze enkele uren in je schoenen leggen.
tips om nare luchtjes uit schoenen te verwijderen
tips om nare luchtjes uit schoenen te verwijderen

Vervang regelmatig de zolen van je schoenen

Inlegzolen zijn vaak verantwoordelijk voor nare geurtjes omdat ze transpiratievocht absorberen en een broedplaats voor bacteriën worden. Om dit probleem te voorkomen, wordt aanbevolen om de inlegzolen elke drie tot zes maanden te vervangen. Er zijn inlegzolen die speciaal zijn ontworpen om geurtjes tegen te gaan, met antibacteriële materialen of actieve kool.

Zorg goed voor je schoenen

Een goede verzorging van je schoenen kan nare geurtjes helpen voorkomen. Hier zijn een paar tips:

slechte geur in schoenen
slechte geur in schoenen
 • Laat je schoenen na elk gebruik volledig drogen. Bewaar ze niet in een vochtige of ongeventileerde kast.
 • Wissel af tussen verschillende paar schoenen om elk paar voldoende ventilatie te geven tussen gebruik.
 • Was je sokken regelmatig en geef de voorkeur aan natuurlijke materialen zoals katoen, die een betere absorptie van transpiratievocht mogelijk maken.
 • Reinig uw schoenen regelmatig volgens de instructies van de fabrikant. Vergeet niet om de binnenkant van je schoenen schoon te maken met een licht vochtige doek om bacteriën en zweetresten te verwijderen.

Gebruik specifieke accessoires om geurtjes te voorkomen

Er zijn verschillende accessoires op de markt die zijn ontworpen om nare geurtjes in schoenen te voorkomen en te elimineren:

 1. Schoenverfrissers: je kunt geurverdrijvende sprays kopen die speciaal voor schoenen zijn gemaakt. Spray gewoon de binnenkant van je schoenen voor of na elk gebruik om geurtjes te neutraliseren.
 2. Luchtontvochtigerzakken: deze zakken absorberen vocht en geuren dankzij hun inhoud (klei, silicagel, enz.). Plaats een zakje in elke schoen en laat het enkele uren of ’s nachts intrekken.
 3. Deodoranttips: ze zijn meestal gemaakt van cederhout of andere geur- en vochtabsorberende materialen. Steek de tips gewoon na elk gebruik in uw schoenen om hun frisheid te behouden.
goed ruikende schoenen
goed ruikende schoenen

Thuistrucs om geurtjes in schoenen te voorkomen

Naast de hierboven genoemde oplossingen, zijn hier enkele zelfgemaakte tips om slechte geuren te bestrijden:

 • Plaats je schoenen een nacht in de vriezer. De kou doodt geurveroorzakende bacteriën. Vergeet ze niet te beschermen in een plastic zak voordat je ze in de vriezer legt.
 • Gebruik krantenpapier om vocht en geurtjes op te nemen. Stop gewoon verkreukelde vellen krantenpapier in je schoenen en laat ze een paar uur of een nacht zitten.
 • Droog je schoenen in de zon. UV-stralen hebben een antibacteriële werking en helpen ook om geurtjes te elimineren.

Kortom, er zijn veel methodes en tips om vieze geurtjes uit je schoenen te verwijderen. Het is van essentieel belang om regelmatig onderhoud te plegen om te voorkomen dat deze geuren te onaangenaam en hardnekkig worden. Experimenteer gerust met verschillende oplossingen om de oplossing te vinden die het beste bij jou en je schoenen past.

Lees ook:  Welke kamerplanten zijn giftig voor katten? Sommige kunnen dodelijk zijn voor onze katachtigen!
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Nieuws » Nare luchtjes in de schoenen? Deze natuurlijke trucs maken het gemakkelijk om ze te elimineren