Hoe kom je op natuurlijke wijze van de Aziatische hoornaar af?

Aziatische horzels zijn invasieve insecten die veel problemen veroorzaken voor ecosystemen en biodiversiteit. Het is daarom essentieel om doeltreffende oplossingen te vinden om de verspreiding ervan tegen te gaan. In dit artikel zullen we u verschillende natuurlijke en ecologische methoden presenteren om dit ongedierte af te weren zonder het milieu te schaden.

Natuurlijke lokaasvallen

Verschillende eenvoudige mengsels en recepten kunnen worden bereid met natuurlijke ingrediënten om Aziatische horzels aan te trekken en te vangen.

 1. Citroensap : Meng het sap van een citroen met een beetje suikerwater om een ​​vloeibaar aas te maken om in een val te gieten.
 2. Witte azijn : Verdun witte azijn met water in een verhouding van 50% van elk ingrediënt om een ​​oplossing te verkrijgen die Aziatische horzels aantrekt.
 3. Bier : Vul een bakje met bier om insecten aan te trekken met zijn zoete, gefermenteerde geur.
 4. Vruchtensiroop: Maak een mengsel van vruchtensiroop (framboos, zwarte bes, etc.) met water in een verhouding van 70% siroop op 30% water.
Hoe zich te ontdoen van Aziatische horzels
Hoe zich te ontdoen van Aziatische horzels?

Zodra het aas is voorbereid, giet je het gewoon in een val die speciaal is ontworpen om Aziatische horzels te vangen. Deze vallen bestaan ​​meestal uit een plastic bakje met een trechter of kleine opening waardoor insecten naar binnen kunnen, maar niet naar buiten.

Maak een zelfgemaakte val

Als u niet wilt investeren in een commerciële val, is het heel goed mogelijk om een ​​effectieve zelfgemaakte val tegen Aziatische horzels te maken. Hier zijn enkele ideeën:

 • Plastic fles: Neem een ​​grote, lege plastic fles en snijd er een derde van af. Draai dit deel om en steek het ondersteboven in de bodem van de fles, zodat er een trechter ontstaat. Zet de twee delen aan elkaar vast met plakband en boor gaten in de zijkanten om een ​​touw door te halen als je de val wilt ophangen. Vul de val voor de helft met bier of vruchtensiroop.
 • Jampot: Gebruik een lege jampot en boor een gat in het deksel met een diameter die iets kleiner is dan die van een Aziatische horzel. Vul de pot met je favoriete natuurlijke aas.
Verwijder Aziatische hoornaars op natuurlijke wijze
Verwijder Aziatische hoornaars op natuurlijke wijze

Preventieve methoden om Aziatische horzels weg te houden

Naast vallen en aas zijn er enkele trucs die kunnen helpen Aziatische horzels op natuurlijke wijze af te weren voordat ze hun intrek nemen in uw tuin of terras.

Gebruik afstotende planten

Sommige planten hebben het vermogen om insecten af ​​te weren, waaronder Aziatische horzels. Hier zijn een paar :

 • Lavendel: Deze plant verspreidt niet alleen een aangename geur voor mensen, maar is ook effectief in het afstoten van horzels en andere insecten.
 • Munt: Aziatische horzels houden niet van de geur van munt, dus plant wat rond je terras of buitenloungeruimtes.
 • Basilicum : Basilicum is een andere aromatische plant waarvan de geur Aziatische horzels ervan kan weerhouden om in de buurt te gaan wonen.
Tips voor het wegwerken van Aziatische horzels
Tips voor het wegwerken van Aziatische horzels

Onderhoud uw tuin regelmatig

Een goed onderhouden tuin heeft minder kans op Aziatische horzels. Zorgen dat :

 1. Snoei uw heggen regelmatig om te voorkomen dat er schuilplaatsen ontstaan ​​voor wespennesten.
 2. Elimineer bronnen van stilstaand water die vochtzoekende insecten kunnen aantrekken.
 3. Raap regelmatig gevallen fruit op, dat een voedselbron kan zijn voor Aziatische horzels.

Door deze verschillende natuurlijke methoden te combineren, kunt u Aziatische horzels effectief bestrijden en uw tuin en lokale biodiversiteit beschermen. Aarzel niet om de gepresenteerde oplossingen aan te passen aan uw behoeften en de omgeving waarin u leeft.

Lees ook:  Hoe etherische oliën gebruiken voor een zeer effectieve reiniging van de vloer?
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Nieuws » Hoe kom je op natuurlijke wijze van de Aziatische hoornaar af?