Het makkelijke recept op basis van eierschalen en zeep om je zelfgemaakte allesreiniger te maken

Ontdek onze truc om een ​​zelfgemaakte allesreiniger te maken met eierschalen en zeep. Met deze economische, ecologische en effectieve methode kunt u in een paar eenvoudige stappen uw eigen natuurlijke huishoudproduct maken.

Waarom eierschalen en zeep als ingrediënten gebruiken?

Eierschalen en zeep zijn overvloedig, goedkoop en gemakkelijk te vinden ingrediënten. Bovendien hebben ze interessante eigenschappen voor het schoonmaken:

 • Eierschalen: Rijk aan calcium, ze zijn schurend zonder te agressief te zijn voor oppervlakken. Hiermee kunt u vuil en andere aangekoekte resten losmaken.
 • De zeep : Het is biologisch afbreekbaar, niet giftig en reinigt voorzichtig elk type oppervlak. Gebruik bij voorkeur een natuurlijke en ecologische zeep, zoals marseillezeep of zwarte zeep.
zelfgemaakt recept voor ei en zeepreiniger
Zelfgemaakte multifunctionele zeep- en eierreiniger

Deze combinatie biedt een multifunctionele huishoudelijke reiniger die het milieu respecteert, uw gezondheid beschermt en geschikt is voor al uw dagelijkse huishoudelijke taken.

Hoe maak je je zelfgemaakte allesreiniger klaar?

De bereiding van dit natuurlijke huishoudproduct is heel eenvoudig en vereist slechts een paar stappen:

reiniger op basis van eieren
reiniger op basis van eieren
 1. Herstel eierschalen: bewaar de schalen zorgvuldig als u eieren gebruikt bij het koken. Spoel ze af met schoon water om elk spoor van eiwit of dooier te verwijderen.
 2. Droog de eierschalen: leg de eierschalen op een schone theedoek en laat ze 24-48 uur aan de lucht drogen.
 3. Maal de eierschalen: plaats de droge schalen in een blender, elektrische koffiemolen of vijzel. Maal ze tot een fijn poeder.
 4. Rasp de zeep: Gebruik een kaasrasp of dunschiller om je stuk zeep in schaafsel te veranderen. Kies een natuurlijke en ecologische zeep om de effectiviteit van de zelfgemaakte allesreiniger te optimaliseren en de impact op het milieu te minimaliseren.
 5. Meng de ingrediënten: Giet het eierschaalpoeder en de zeepvlokken in een bakje. Meng de twee ingrediënten zorgvuldig om een ​​homogene textuur te verkrijgen.
 6. Voeg heet water toe: Giet geleidelijk heet (maar niet kokend) water over het mengsel, roer tot het glad en romig is.
 7. Bewaren van de zelfgemaakte allesreiniger: Doe het preparaat in een glazen pot met een luchtdichte deksel. Bij kamertemperatuur is het enkele maanden houdbaar.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, krijg je een ecologische, zuinige en effectieve allesreiniger voor al je dagelijkse huishoudelijke taken.

Hoe gebruik je je zelfgemaakte allesreiniger?

Dit natuurproduct is geschikt voor vele ondergronden en situaties:

zeep en eierreiniger
zeep en eierreiniger
 • Ontvetten: Breng een beetje reiniger aan op een vochtige spons en wrijf de vette oppervlakken (fornuis, werkblad, afzuigkap) in.
 • Ontkalken: Gebruik een tandenborstel gedrenkt in reinigingsmiddel om tegelvoegen, kranen en douchewanden te schrobben.
 • Schitteren: Maak een schone doek licht vochtig, breng een dunne laag reinigingsmiddel aan en poets roestvrijstalen oppervlakken, glas en spiegels op.
 • Vloeren reinigen: Verdun een paar eetlepels reinigingsmiddel in een emmer warm water en dweil dan zoals gewoonlijk.

Dankzij zijn ontvettende, ontkalkende en schurende eigenschappen vereenvoudigt deze zelfgemaakte allesreiniger uw huishoudelijke routine met respect voor het milieu en uw gezondheid.

De voordelen van het maken van je eigen zelfgemaakte allesreiniger

Economie en ecologie

Het maken van je eigen schoonmaakproduct staat je niet alleen toe minder uitgaven aan schoonmaakproducten, maar ook om de productie van plastic verpakkingen die schadelijk zijn voor ons milieu te beperken. Bovendien is zeep een biologisch afbreekbaar ingrediënt en zijn eierschalen een overvloedige en hernieuwbare hulpbron.

zelfgemaakte ecologische reiniger
zelfgemaakte ecologische reiniger

Een aanpasbaar product

U kunt uw zelfgemaakte allesreiniger personaliseren door etherische oliën toe te voegen om uw oppervlakken aangenaam te laten ruiken (bijvoorbeeld een paar druppels etherische olie van citroen of lavendel). U kunt de consistentie van het product ook aanpassen aan uw voorkeur door meer of minder heet water toe te voegen.

Een gebaar voor uw gezondheid

Door te kiezen voor deze zelfgemaakte reiniger, voorkom je blootstelling aan mogelijk schadelijke chemicaliën die in industriële reinigers voorkomen. Zo zorg je voor je gezondheid en die van je gezin.

Samengevat, deze tip voor het maken van een zelfgemaakte allesreiniger met eierschalen en zeep is een eenvoudige, economische, ecologische en effectieve methode om uw interieur te onderhouden met behoud van het milieu en uw gezondheid.

Lees ook:  Maak met deze tips je eigen effectieve, ecologische en zuinige afwasmiddel
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Nieuws » Het makkelijke recept op basis van eierschalen en zeep om je zelfgemaakte allesreiniger te maken