3 Krachtige en gemakkelijk te doen recepten voor natuurlijke onkruidverdelgers

Drie effectieve en gemakkelijk te maken recepten voor natuurlijke onkruidverdelger

Chemische onkruidverdelgers krijgen steeds meer kritiek vanwege hun schadelijke effecten op het milieu en de gezondheid. Gelukkig zijn er natuurlijke en milieuvriendelijke alternatieven om onkruid te verwijderen zonder onze planeet te schaden. In dit artikel stellen we je voor drie krachtige recepten voor natuurlijke onkruidverdelgersmakkelijk zelf te doen en zuinig.

1. Onkruidverdelger met witte azijn

Witte azijn is een veelgebruikt ingrediënt in groene schoonmaakrecepten. Het heeft ook zeer interessante onkruidverdelgende eigenschappen dankzij de hoge zuurgraad die onkruid verwijdert. Volg deze stappen om deze natuurlijke onkruidverdelger te bereiden:

3 Krachtige en gemakkelijk te doen recepten voor natuurlijke onkruidverdelgers
3 Krachtige en gemakkelijk te doen recepten voor natuurlijke onkruidverdelgers

Ingrediënten

 • 1 liter witte azijn
 • 2 eetlepels biologisch afbreekbaar afwasmiddel

Voorbereiding

 1. Meng de witte azijn met het afwasmiddel in een bakje of rechtstreeks in een sproeier.
 2. Schud het mengsel goed om een ​​homogene oplossing te verkrijgen.

Gebruik

Spuit het mengsel royaal op het onkruid en zorg ervoor dat u de planten die u wilt houden vermijdt. Witte azijn werkt snel om ongewenste plantencellen te vernietigen.

Aandacht : Witte azijn kan ook planten beschadigen die je wilt houden, dus het is belangrijk om het alleen op onkruid aan te brengen en andere planten zoveel mogelijk te vermijden.

effectieve natuurlijke onkruidverdelgers
effectieve natuurlijke onkruidverdelgers

2. Zuiveringszout onkruidverdelger

Zuiveringszout is een natuurlijk product met vele toepassingen, vooral voor het huishouden en tuinieren. Het heeft onkruidverdelgende eigenschappen vanwege het vermogen om de plantengroei te verstoren. Hier leest u hoe u deze natuurlijke onkruidverdelger bereidt:

Ingrediënten

 • 200 gram zuiveringszout
 • 1 liter water

Voorbereiding

 1. Los de baking soda op in het water en meng goed totdat je een homogene oplossing krijgt.
 2. Breng de oplossing over in een sproeier.

Gebruik

Spray de oplossing op het onkruid en benadruk de gebieden waar ze het meest groeien. Zuiveringszout voorkomt hun groei en vergemakkelijkt het verwijderen ervan.

Truc: je kunt pure zuiveringszout ook rechtstreeks op onkruid strooien, vooral op onkruid dat op opritten of terrassen groeit. De baking soda werkt dan als een langzaam werkende onkruidverdelger.

effectieve natuurlijke onkruidverdelgers
Maak je eigen natuurlijke onkruidverdelger

3. Zoute onkruidverdelger

Zout is een natuurlijk en economisch product dat gebruikt kan worden als ecologische onkruidverdelger. Het vernietigt onkruid door uitdroging van de plant te veroorzaken. Hier leest u hoe u deze natuurlijke onkruidverdelger bereidt:

Ingrediënten

 • 500 gram zout
 • 1 liter kokend water

Voorbereiding

 1. Los het zout op in kokend water en meng goed tot een homogene oplossing is verkregen.
 2. Laat de oplossing afkoelen voor gebruik.

Gebruik

Giet de zoutoplossing over het onkruid en zorg ervoor dat u de planten die u wilt houden vermijdt. Zout zorgt ervoor dat ongewenste planten snel uitdrogen, wat leidt tot hun dood.

Aandacht : zout kan schadelijk zijn voor de planten die je wilt houden en voor de kwaliteit van de grond. Het wordt daarom aanbevolen om het spaarzaam te gebruiken en alleen in gebieden waar het onkruid bijzonder invasief is.

Door voor deze natuurlijke onkruidverdelgers te kiezen, helpt u het milieu en de gezondheid van uw tuin te beschermen. Aarzel niet om deze recepten te testen en uw resultaten te delen met andere tuinders die zich zorgen maken over het behoud van onze mooie planeet.

Lees ook:  Hoe ontgrendel je je telefoon als je de pincode bent vergeten?
Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Nieuws » 3 Krachtige en gemakkelijk te doen recepten voor natuurlijke onkruidverdelgers